2010-01-15
 12:07:15

Host och snörvel

Snörvlandet fortsätter här hemma och nu har Loka börjat hosta oxå. Kl 5 i morse fick hon en sån hostattack så hon nästan spydde.
Efter det kunde jag inte somna om utan låg och lurpassade på klockan i väntan på att den skulle bli 8 och kunde ringa vetten.

Jag frågade efter en akuttid men efter jag beskrivit alla symtom tyckte vetten att jag kunde avvakta. Hon tyckte det lät som kennelhosta och eftersom det är ett virus så ska det läka ut av sig själv i så fall.
Hon sa att kennelhostan florerade något ruggigt här i Göteborg nu.

Nu är jag lugnare i allafall.
Kennelhosta hade jag inte en tanke på. Jag tänkte mer på halsfluss eller någon annan tråkig halsinfektion men då brukar dom bli febriga och nedstämda och det är långt i från vad Loka är.
Hon äter som en häst och är  pigg som en mört:)
Vettens ordination var att ta det lugnt, inte träffa andra hundar och fortsätta hålla koll på om hon blir hängig. Det ska vi väl klara! 


Pia

Rex skickar krya på dig kramar till Loka!



PUBLICERAT: 2010-01-15, 22:16:56 | URL: http://sugarwitch.blogg.se/
Hannah

usch då... säkert kennelhosta... det är det trista med inomhusjippon. jag har inte märkt nåt här hemma iallafall...



PUBLICERAT: 2010-01-16, 17:32:30 | URL: http://www.boxillas.se
Carina, Hasse & Zita

SV:



Vi köpte storlek 60 på http://www.divinedog.se ٩(͡๏̯͡๏)۶ Täcket finns i brunt, svart och rött.



Hoppas Loka gumman snart blir bra!a



Kraaaam



PUBLICERAT: 2010-01-16, 21:50:37 | URL: http://elladora.blogg.se/
Pia

50g jäst

5dl vatten fingervarmt

2 tsk salt

1msk linfrö olja (annan olja går också bra)



Rör ihop detta så salt och jäst löser upp sig

Sen lägger du i

250g keso

4dl rivna morötter

1dl solrosfrön

1dl linfrön



Sen i med 19dl mjöl

Jag brukar blanda

5dl graham

5dl rågmjöl

5dl dinkelmjöl

4dl vetemjöl special



Låt jäsa i 1-1.5 för då blir de godare. :-P



Sen delar du degen i två lr tre delar, degen kan vara ngt lös men tillsätt lite mer mjöl under utbakningen.

Om du är lat så gör du längder av de ca 30x7cm och skär av lagon stora frall bitar med en slickepott och lägger de på jäsning på plåt i ca 20min, pensla frallorna med vatten precis innan du lägger de i ugnen.225 grader i 20-25min beroende storlek på frallor och ugn.



Blir ca 12 frallor av en sats, jag brukar göra dubbel men jag rekomenderar att inte göra det om du inte har bakmaskin. Jobbigt att knåda, har gjort det en gång för mkt.. :rolleyes:



Lycka till med frallbaket, goda, tunga, mättande frallor! :-P



PUBLICERAT: 2010-01-16, 22:35:46 | URL: http://sugarwitch.blogg.se/



« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P