2010-02-25
 12:48:00

På bättringsvägen:)

Nu är det hög tid för en uppdatering.
Det var så länge sedan jag skrev så jag vet knappt vart jag ska börja...

Vi har flitit tampats med strumpa, stövel och tejp av olika slag och det börjar ge resultat. Jag kan se att det är en ny klo på väg uppifrån själva tassen och pulpan håller sig torr och fin med ett lager med rosa nagellack. Tjusigt värre:)
Svampen i tassarna är puts väck oxå så nu verkar det som att Loka snart är sprillans frisk (peppar, peppar).

Lokas liv börjar mer och mer likna ett riktigt boxerliv nu när hon får springa igen.
Hon har varit så frustrerad, fullpumpad med energi som hon inte har fått ut på något sätt. Inget kul alls för lilla Loka och inte för oss tvåbeningar heller.

Men nu är det andra bullar:thumbup:
Snön som jag har förbannat innan har nog varit bra för Lokas tass i och med att det är mjukt. Nu hoppas jag att det fortsätter snöa tills hela klon har vuxit ut. När jag tittar ut nu verkar det som att min önskan går i uppfyllelse. Det vräker ner ännu mera snö:)

I förrgår hade jag med mig kameran ut och Loka fick springa utan strumpa i mjuksnön. Hon fick som vanligt tag på min vante som jag var tvungen att ta av för att plåta. Det tog ett tag innan jag "fick" tillbaka den.




Ha´de gôtt!
2010-02-11
 10:48:58

Så här gick det...

Klon hade nästan torkat upp och den såg jättefin ut, magen lika så:thumbup:
Nästa drag blir att behandla svampen hon dragit på sig av att ha bandage hela tiden plus skydda pulpan med en strumpa ute. Nagellack fick vi vänta lite med tills pulpan är helt torr.

Vetten skrev ut en salva som vi ska gnida in tassen med två ggr om dagen. I går kväll när jag skulle smörja in tassen stod hon helt blickstilla och slickade helt maniskt ut i luften och på insidan av tratten.
Det tog en liten stund (för mig) så förstod jag ju att det självklart var jätteskönt för henne när jag kliade mellan tårna på henne. Hon kommer ju inte åt själv att klia för "dumstruten" ska fortfarande vara på.

Sen är det ju det här med att försöka få en strumpa att sitta kvar ute. Inte helt lätt!!
Det verkar kvitta hur många varv man än tar med tejpen så hasar den av. Alla tips och trix är välkomna!

Den sista prommisen vi tog i går kväll lade jag om ett lätt bandage plus strumpa för att kunna släppa henne lite i lössnön;-p
Oj...hon har inte glömt hur man gör tjurrusningar iallafall. Tre tokrundor i snön hann hon ta innan strumpan hasade ner.
Lyckan var kort men intensiv och det var en mycket nöjd Loka-prutt som kurade ner sig i sängen mellan mig och husse i går kväll:)

2010-02-09
 12:09:21

Återbesök

På onsdag ska vi tillbaka till vetten för att titta på klo och mage.
Klon har enligt mig börjat torka och magen är rosa och fin:)

Jag längtar till i morgon och vi hoppas med hela kroppen att vetten ska hålla med om att det ser bra ut och att hon säger att det till och med är dags för lite lössläpp. Hoppas kan man ju alltid.
Hjälp oss hålla en tumme:thumbup:
2010-02-07
 11:04:50

Det går frammåt

Det verkar som klon håller på att torka nu:)
Det trodde jag defenitivt inte dag 2, när bomull och bandage hade lyckats fastna/klibba fast i klon och jag var tvungen att till slut göra ett snabb-ryck för att få av det, medan Loka skreeek i högan sky:( 

Magen ser också riktigt bra ut. Dessutom kom Hannah förbi här i fredags med ny Loka-mat, Oliver´s Lamm & Ris.
Det ska vara skonsamt för magen och om det där röda på magen är någon sorts foderallergi så hoppas jag att den nya maten ska göra sitt till.

I går kväll fick Loka vara utan tratt en stund. Lycka:thumbup: I två timmar var hon istället besatt av sin blåa gummifisk:)
Den är för go den där fisken. Loka springer runt som en trotsig 4-åring med ett jätte-Hubbabubba i munnen.
Ja, humöret hennes är det inget fel på. Väldigt pigg och väldigt leksugen.
Hennes V8-motor är inte van att ligga och småputtra så här på tomgång en hel vecka!!

Vi vill ut å springa...fort!
2010-02-06
 22:13:23

Melodiestivalen del 1

Jag tyckte den där Salem var helt klart bäst i kväll och för en gångs skull höll majoriteten av den svenska röstande befolkningen med mig. Så nu är jag nöjder och...ja, jag röstade:)
Jag hade ingen aning om vem Salem var, det enda jag har sett av honom innan var när han blev lurad i programmet Blåsningen.
Jag var väldigt skeptisk när jag såg honom sitta och dingla med benen som en treåring och hörde honom prata Bollibompa-språk innan han skulle sjunga:bigeyes:
Det fick jag äta upp. Björne-rösten (Björnes magasin) visade sig fungera alldeles ypperligt för sång och...vilken låt.
Me like!
Ett extra plus för egenskriven text/musik tycker jag istället för någon Plingelinglåt...dom kan man väl utan och innan vid det här laget.

Nu ska "fåntratten" ut och rastas.

Höres!

2010-02-06
 15:03:17

Lite babbel

I dag mötte jag och Loka ett äldre par som vi mötte ute för ett par veckor sedan.
Vid vårat första möte berättade dom att dom själva hade haft boxer för flera år sedan, så vi hade mycket att prata om:)
Vi stod länge och pratade och dom berättade om hur många tokigheter deras boxer hade ställt till med och trots det så väntade dom bara in sin pension för att sedan kunna ha tid att skaffa en boxer igen:)
Mannen sa med stort tryck: "-En boxer är en boxer, nå´t annat vill vi inte ha!"

Dom hade haft en hane och när dom började berätta om honom frågade dom först om jag hade tid att lyssna för dom hade material för att fylla en heldag.
Dom berättade om när dom hade kommit hem, efter att ha lämnat honom ensam ett par timmar, fått städa upp sönderruskade hyacinter och jord som var spridda runt hela huset.
Han hade kommit över och ätit upp en halv säck med torrfoder med många "toabesök" till följd.
Min favorit var nog när han hade öppnat deras skafferi och lyckats få tag på två kilo mjöl. Det var mjöl överallt och mitt i allt satt en nybliven vit boxer. Hans tänder syntes inte över huvud taget för det hade blivit som en deg i hela munnen och dom fick skrapa bort deg från tänderna i en vecka efter den insidenten.

Jo den där hanen hade verkligen satt deras tålamod på prov många gånger och Loka framstod plötsligt som en liten ängel:rolleyes:...men så är hon ju bara på sitt första år och klampar...och någon brist på uppfinningsrikedom finns inte i vår lilla fröken heller.

I dag när jag pratade med dom berättade dom att dom hade blivit så kära i Loka *matte stolt* så dom hade varit inne på Boxillas hemsida och spanat minsann. Kul tyckte jag!
Nu får jag hålla ögonen öppna efter om det kommer en boxer-knatte i området...eller så väntar dom kanske på en Loka-bebis...vem vet:)

See´ya!
2010-02-04
 12:53:50

Nere på botten...

...nu borde det väl bara kunna bli bättre...eller?!:-s

I lördags var vi ju hos veterinären och det blev den tråkiga utgången...borttagning av klokapsel:(
Så nu tampas vi med bandagering, tratt, påse, strumpa, tejp och mediciner.

Nu är det koppelpromenader som gäller i några veckor och vi fick rekomendationer från vetten att hålla Loka försiktigt gående på gångvägar för att hon inte ska stöta i sin onda tass.
Jag tror att Loka missade den här informationen;-)
Just nu har Loka bara två växlar...stå stilla och gräva ner hela nyllet i snö...eller full sprutt frammåt. Tur att inte vetten ser oss då hade hon fått hjärtsnurp.

Vi byter bandage varje dag och Loka är faktiskt riktigt duktig.
V håller Loka i ett brottargrepp och jag lindar efter alla konstens regler. Vi håller på att bli riktigt grymma på det här!

Vetten tog även en titt på Lokas mage som har sett röd och irriterad ut länge. Hon tyckte att det såg ut som någon sorts allergi men tyckte att Loka var för ung för att dra igång en allergiutredning.
Till en början ska vi tvätta rent magen två gånger om dagen och se vart det leder, själv tycker jag att det redan ser bättre ut i alla fall.

Så nu vet ni vad vi håller på med...håll tummar och tassar för oss att det går som det är tänkt.

Kram.