2010-04-29
 22:42:07

...och här kommer resten.

Måndag:
Då var det dags för vår kurs på gmbk igen. Det gick kalasbra:)
Loka hade inte ögon för så mycket annat än mig (och mitt godis förstås) så följsamheten var helt super.
På schemat hade vi inkallning med störning, sitt- och ligg-kvar.
Inkallningen gick till så att alla deltagare med hund skulle stå uppradade och bilda en allé som den inkallade hunden skulle springa igenom. Loka sprang med vindens hastighet igenom alla hundar och mattar men kunde inte hålla sig från att göra en snabb koll i en skål (som det hade varit Frolic i tidigare) som stod i slutet av allén.
Hehe, men alltihop gick så rysligt fort så det fick ändå anses som godkänt tyckte jag:)
Sen var det sitt-ligg-kvar. Alla i gruppen var väldigt jämna och lyckades men nu har vi fått i läxa att öka på störningen och avståndet i momentet samt kunna dra lite i kopplet utan att hunden byter position.
Vi övar på här hemma:thumbup:

Framtida Lördag:
Nu på Lördag är det dags för Loka att ställas ut på sin första Boxerspecial.
Alldeles för tidigt på morgonen susar jag, svärmor, Loka och Soda till Örebro.
Mer om den dagen kommer senare.

Bilden är tagen av Hannah ute i Alleby.

2010-04-29
 12:59:30

Veckorapport

Nu ska vi se vad som har hänt sen sist...

Förra torsdagen:
Svärmor hade ärenden här i Göteborg så vi passade på att ses med hundarna.
Lilla Soda som har varit riktigt sjuk, både inflammation i bukspottskörteln och borrelia, var pigg i benen igen och det blev fullt boxerbus. Härligt att se:)

Lördag:
Jag hade en lunchdate med tre andra boxernördar, Hannah, Anna och Anna. Vi planerar en resa till Polen i slutet av Maj. Vi ska på Atibox som är en gigantisk boxerspecial...massa vackra boxrar, kan det bli bättre;-P
Hannah ska ställa Rebus och Anna sin Tiger, så det blir 4 yra tjejer, 2 snygga boxerpojkar och en massa packning intryckta i en bilbuss till Polskipolski. Längtar!!
Loka får stanna hemma med husse, saknar henne bara jag tänker på det.

När jag kom hem var Viktor och Loka sugna på en skogspromenad i det sköna vädret. Jag packade ner spårgrejerna men det blev aldrig något spår. I stället följde vi en ny stig i skogen som ledde fram till en liten sjö, helt fantastiskt vackert...att vi inte har hittat den innan:question: och vart var kameran:mad:
Vi försökte få Loka till att bada lite men den gick hon inte på, däremot fanns det ett kärr precis bredvid som lockade till bad. Man blir inte klok på den där hunden;-)
En 2-timmars upptäcksfärd i skogen blev det sen sov Loka som en stock hela kvällen.

Söndag: 
Jag var uppe med tuppen och kl.9.00 stod jag som Allan Redo på GMBK.

Det var tävling i Sök och Rapport med specialmomentet Uppletande. Eftersom jag är nykläckt Uppletande-expert;)  (har ju gått kurs) så var jag nyfiken på hur det skulle se ut i tävlingssammanhang.
Jag hängde med Sök-gänget ut i urskogarna och jisses vilken grej.
Kan inte låta bli att tänka att det måste ju passa Loka som handen i handsken det där. Tänk...Loka leta gömda människor i skogen;-P
När hunden har hittat en figurant i skogen ska den antingen skalla eller rullmarkera...om pusskalas hade varit OK som markering hade vi lika gärna kunnat starta i Elit-klass direkt;)
Sen var det lydnad på plan och sist var det Uppletandet.

Jag fick sällskap av en man som oxå hade boxer och vi gick och småsnattrade hela dagen. När tävlingen var över bestämde vi oss för att ta ut våra hundar och skoja till det lite i uppletanderutan.
Vi började med Loka. Vi busade upp henne med ett föremål som han sedan sprang ut med i rutan medan jag höll kvar henne. Jag släppte ut henne att Leta och hör och häpna Ego-Loka kom in med föremålet:thumbup:
Hela 3 gånger lyckades vi för att vara exakt. Jag var i extas av stolthet:love:
Det verkar som om all lämna-tillbaka-leksaken-träningen här hemma på köksgolvet börjar ge resultat:-D
Det blev en lång dag, var inte hemma förren 6 på kvällen. Efter massor med frisk luft och stinn av stolthet så var det jag som sov som en stock den kvällen:)

Fortsättning följer...  
2010-04-27
 12:52:47

Volvo var god dröj;)

Jag har funderat lite...:rolleyes:
Undra om man kan ringa in till jobbet och säga: -Kan tyvärr inte komma idag, tänkte blogga i stället!!
Jag tror inte att det hade varit så uppskattat...eller vad tror ni?
Det har varit full fart på oss senaste veckan men en uppdatering får komma senare.

Ha det gott så länge.
Kram från Volvo-trälen;)

2010-04-21
 23:38:24

Nya prövningar...nya tag

Nu får jag gå tillbaka lite i tiden igen...:)
I måndags träffade jag Hannah och Elin med alla sina hundar på Boxerklubben för lite träning.
I mitt huvud var jag helt förberedd på att detta skulle vara en utmaning MEN att Loka helt plötsligt skulle befinna sig på en annan planet var jag inte riktigt med på:mad:
Jag fick ingen kontakt hur jag än försökte och efter att ha blivit irriterad både en och två gånger så gav jag upp.
I stället ägnade vi lite tid med få våra ädla springare att posera framför Hannahs kamera och jag tror att hon lyckades få till ett gäng bra bilder (ska se om jag får knycka några från henne).
Efter allt detta var Loka på väg tillbaka från planeten Pluto igen och jag hade blivit en insikt rikare...
Sänk ribban med utimat störning!

I dag på förmiddagen har vi spårat. Inget att skryta om direkt. Det blir till att göra om göra rätt...en annan dag:bigeyes:
Det jag i stället kan skryta om är läxträningen som vi ägnade oss åt under tiden spåret gottade sig/blåste bort:thumbup: Riktigt nöjd var jag! 

I eftermiddags var vi på gmbk. Det var teori den här gången och det var en veterinär som höll föredrag om Sommarens faror.
Det var mycket nyttigheter man fick reda på och hur man ska göra när hunden råkar ut för diverse olyckligheter.
Lite uppskrämd blev men oxå. Inte nog med att det finns fästingar och ormar att akta sig för, nu är jag rädd för sniglar, paddor, vindruvor, och trattkantareller oxå:-O
Ja ni förstår...lika bra att låsa in sig och slänga ut nycklarna från balkongen;)

Nu är det sängen som gäller.
Sov sött:)
2010-04-17
 20:46:31

Uppletandekurs i Alleby

Tittut! Nu är vi tillbaka:)

I dag har vi varit på Uppletandekurs på Boxerklubben hela dagen.
Det var andra och sista kurstillfället, det första tillfället var i januari i ankelhög snö och eftersom det aldrig slutade att snöa så blev andra tillfället uppskjutet ända till i dag.
Jag skulle tillhöra fotfolket (utan hund) men eftersom V är bortrest fick Loka följa med i bilen...vilket visade sig bli ett lyckokast:thumbup:
Eftersom datumet på kursen hade ändrats var det flera som skulle varit med (med hund) som hade fallit bort så därför fick Loka vara med och fylla ut:)
Jag ska erkänna att jag först blev lite förskräckt när jag fick erbjudandet att vara med.
"-Vi kan ju ingenting!" Sa jag med ögon stora som tefat:bigeyes: "-Men vi vill!":)
Vi fick naturligtvis göra lätta nybörjarövningar i form av spontana vindmarkeringar.
Jag fick gå med kopplad Loka ut i två vallade korridorer där två föremål var utlagda i varje. Varken jag eller Loka hade fått se vart föremålen låg.
Jag skulle gå som om vi bara var ute på en vanlig promenad och bara se om hon spontant fick vittring av grejen och då låta henne gå fram för att nosa upp den. Efter att hon hittat föremålet blev det massa beröm och bus.
Några gånger gjorde hon jättetydliga vindmarkeringar och började genast att leta, andra gånger fick vi gå flera gånger fram och tillbaka innan hon markerade att det låg en grej i skogen som osade.
Det var riktigt kul att få prova på med Loka och nu är jag riktigt sugen på att fortsätta träna:)

Eftersom det ändå hade blivit en hel del bilsittande för Lokas del så tog vi en skogspromenad innan vi åkte hem. Så nu har både kropp och knopp fått en rejäl genomkörare och resultatet av det ser ut så här:

Trött och nöjd:)

Tack å hej! 
2010-04-14
 19:45:18

Mazel Tov och Paris

Nu har det hänt så där mycket igen...men jag ska börja med en uppdatering av kursen som vi har börjat.
Utan att gå in för mycket på vad vi tränar på så kan jag tala om att Loka har skött sig jättebra. Hon är taggad och tycker att det är spännande med alla andra hundar men ändå lyckas vi hålla kontakten med varandra riktigt bra.
Vid förra kurstillfället lyckades vi göra en snygg jaktinkallning:thumbup:
Ni kanske minns...sist vi gjorde en jaktinkallning var på valpkursen, då Loka var helt upptagen med att pussa "fröken" och jag hade ett ben i graven efteråt.
Nu var det andra bullar. Loka är såklart lika betuttad i vår nya "fröken" men den här såg till att Loka satt ner och tittade på mig innan jag sprang i väg. Det fungerade super och Loka kom som ett skott:)
Himlans trevlig och kul grupp är det och det känns som om alla har kommit ungefär lika långt.
Enligt fröken är vi alla så duktiga att hon tyckte att det var dags att trappa upp.
Naaaj tänkte jag först men vi får se hur det går;-P

I torsdags hände det något stort...första löpet har kommit i gång och Loka har plötsligt blivit kvinna:cool:
Jag störtade i väg och köpte ett tikskydd i all hast eftersom vi skulle lämna bort henne till Frida o Fredde över helgen medan jag och V åkte till Paris.

Paris ja...försök att göra Paris på två dagar. Det är en utmaning men vi lyckades rätt bra tycker jag:)
Resan var en överraskningsresa tillsammans med våra kära vänner, Christoffer och Diana i Malmö. Den som var offer för överraskningen var Diana som fyllde 30 år på lördagen.
Vi hade ett späckat schema med soliga uteserveringar, fina middagar, show, stadsvandringar och Eifeltorn.
Ingen slapparresa direkt men lyckat blev det.

När vi kom hem åkte vi och hämtade vår Löpska Loka. Hon hade skött sig alldeles utmärkt och var till och med välkommen tillbaka den här gången;-) :thumbup:
Tack FoF för hjälpen:)

Löpet har redan satt sina spår. 
Loka har faktiskt lugnat ner sig några hekto, känns lite vuxen helt plötsligt.
Hon svassar stolt fram med sin svullna chimpansrumpa medan grannens hanhund vrålar från balkongen när vi går förbi. Loka vet att hon är snygg och läcker:cool:
Hon smusslar inte heller med att hon löper...jag överdriver inte om jag säger att hon kissade 30 gånger i går på en 1-timmes promenad. Stackars hanhundar säger jag bara:rolleyes:

Nej nu ska jag göra lite nytta...eller nåt.
Ha´de gott!
2010-04-05
 14:07:37

Kursstart


I dag är det dags för dom här två skogsmullarna att göra sin debut på GMBK:)
Jag är pirrig och Loka är laddad;-)

2010-04-03
 21:55:16

Påskhelg...

...och ledighet igen. Det kan man aldrig få nog av riktigt:)
I går tog vi en skogspromenad och eftersom förmiddagen bjöd på sol fick kameran hänga med.

Fröken bus sitter alltid i trappan och väntar.
"Kan vi gå snart?"

Äntligen ute i tassemarkerna.
Loka ser nästan vuxen ut, hur gick det till?

Den här synen är vanligare...full fläng.

Lite posering. Söt som socker:)


Vi avslutade promenaden med ett godisträd...

...och här kämpas det.


I dag har vi varit hos min bror i Åsa och ätit ihjäl oss;-)
Min bror bor i en egenbyggd båt som för tillfället är uppe på land. Här har han dukat upp godsaker nedanför båten och vi har ätit ute för första gången i år. Riktigt härligt.

Sillstuff till förrätt.

Grillad kyckling till varmrätt.

Med runda glada magar gick vi ner till havet.
Loka med nosen på något väldigt viktigt förstås:rolleyes:

Kramkalas var inte riktigt planen...

...så skulle det va´:)


Tillbaka mot efterrätten;-P

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!