2010-03-28
 19:01:53

Hundiga och ohundiga ting...

Det har hänt massor sedan sist ju...
Carina har haft fria tyglar och friskat upp min header. Tusen tack Carina jag är jättenöjd:)
All snö är borta och det har blivit våååår. Det trodde man inte där ett tag när man pulsade fram i snö upp till knäna men nu är den ett faktum. Inte en dag för tidigt enligt mig och jag tror resten av sverige håller med.
Sist men inte minst så är det nu sommartid. Smaka ordentligt på ordet...hur underbart som helst.

I går var vi ute och spårade för första gången på hur lång tid som helst. Loka hade inte glömt vad det handlade om:thumbup:
Hon fick gå ett spår på öppet fält för första gången med riktiga spårapporter (oxå det för första gången) med 25 minuters liggtid. Jag fick hjälpa henne lite på ett par ställen men över lag så klarade hon det riktigt bra. Spårpinnarna klafsade hon bara över men när jag visade dom och stojade med dom så var dom väldigt roliga...och tuggvänliga;-) Vi har en lång väg till snygga avlämningar kan man säga.

Efter spårningen åkte vi till Huveröds och shoppade loss;-P
Jag provade ut en dressyrlänk till Loka, kände att det nog var dags för hon är riktigt stark nu och jag vill inte åka kana på näsan på allmänlydnadskursen:tired:
Vi ska ju ha med oss en riktigt värdefull leksak på kursen, därför köpte jag lite coola kampleksaker:cool:
Om Loka själv får välja så är det töntiga mjuka plastpipisar som gäller men jag känner att jag inte riktigt kan med att springa runt och jönsa mig med en plasthamburgare:rolleyes:
Nä en tuff kampis får det bli, nu gäller det bara att få med Loka på det tåget oxå...hamburgaren kanske slinker med lite i smyg bara:-P

På Huveröds träffade jag även på Marie, en gammal arbetskompis. Vi klämde lite på varandras hundar och stod och tjötade en bra stund. Hoppas vi ses snart igen:)

Kvällen avslutade jag med något riktigt ohundigt. Hundnörd som man är så händer det inte allt för ofta.
Jag och Lott gick ut och åt på Mañana och frossade i oss en massa spanska tapas. Så ruskigt gott!
Har man inte varit där så måste man bara ändra på det. Det är ett hett tips:)

Synes!
2010-03-24
 13:07:33

Sovmorgon

Tänkte precis skriva ett inlägg när jag upptäckte att det är dags att göra sig i ordning för jobbet:(
Mitt kära blogg-offer lät mig sova alldeles för länge i dag så...

...vi återkommer:)
2010-03-19
 20:08:55

Skogsguld och storvurpor

I går tog vi en rejäl skogspromenad. Loka hoppade runt som en gasell i vanlig ordning och jag ägnade mig mest med att försöka hålla mig på benen i halkan. Vädret kunde man ju önskat lite mer av men man ska väl inte vara petig:blush:
En annan favoritsyssla Loka har förutom att springa är att återvinna. Det hon återvinner är bajs:bigeyes: närmare bestämt rådjursbajs. Det är tydligen jättemums för det glufsas friskt och det är absolut ingen bristvara på skogsguldet. Med andra ord verkar väldigt många rådjur ha överlevt den här tuffa vintern och det är ju bra (Loka nickar nöjt).
När vi skulle åka hem var Loka väldigt trög med att komma till bilen. Jag ropade men fick bara en snegling till svar:mad:
Jag fick stega i väg och hämta henne och då ser jag att hon rotar med trynet i en sågspånshög. Käka sågspån!? Men när jag kom fram såg jag vad det var som var så smaskens...mer bajs! Någon hade städat ur sin kaninbur eller nåt till Lokas stora förtjusning...igen. Yack!

I dag har vi utforskat nya marker. Vi mötte upp min kompis Lotta och hennes lilla Klara och tog en promenad runt Slottskogen. Min tanke var att slappt lalla runt med Loka vid min sida, riktigt så blev det inte.
Lokade stövlade på som en brunstig tjur och var allt annat än avkopplad. Nya platser är helt klart en svag punkt för oss så det blir till att öva mer på det.
När vi nästan var framme vid bilen igen efter nästan en timmes stretande åt alla håll och kanter började Loka bli kontaktbar och hon gick hyfsat fint:thumbup: då var det dags för mig att klanta till det.
Jag lyckdes på helt plan mark halka i gruset, ramla frammåt och på något sätt trassla in mig i kopplet så att jag inte kunde ta emot mig med händerna. Jag hann tänka att det bara var att vänta till jag hamnade på huvudet och det gjorde jag.
När jag väl landat på alla fyra plus pannan studsade Loka upp på ryggen på mig...överlycklig över den nya kräla-på-marken-leken:love:
Ingen skada skedd i alla fall så det var bara att borsta av sig och skratta åt paradvurpan med stort P:cool:

Det har verkligen inte varit lätt att stå på benen i dag. I morse ramlade jag oxå. Benen bara försvann och jag hamnade på rygg i ett nafs och lika snabbt fick jag en leklysten Loka över mig.
Ja har man inte brutit lårbenshalsen i dag så kommer jag nog aldrig att göra det:-P

Snart ska jag våga mig ut igen. Ses kanske på sjukan;-)
2010-03-17
 19:43:58

...det tar sig...

Det händer inte så mycket udda just nu. Det nya kan väl tänkas vara att thermo-outften har fått stryka på foten och är nu utbytt mot lite lättare klädsel. Inte en dag för sent:)
Det som vi väntar på är att vår kurs ska starta och ibland tror jag att vi kommer klara av den med hedern i behåll och i bland tror jag att det kommer gå käpprätt... Hur som helst så ser jag fram emot den.

Det märks att Loka håller på att mogna så smått. Hennes stretande mot alla människor man möter har nästan lagt sig helt. Det trodde jag faktiskt aldrig skulle hända, ingen är mer förvånad än jag kan jag lova!
Nu kan vi verkligen njuta av våra prommisar utan att jag far som en vante efter en målsökande projektil.
När vi möter såna som vi känner däremot, ja då...det är en helt annan femma kan man säga. Lokas motto är att ska det hälsas så ska det hälsas ordentligt. Högt och lågt...ja det är ju liksom HELA kroppen som blir glad såklart:)

Nej nu ska jag fortsätta njuta av min ledighet tillsammans med Loka-prutten. V är i Barcelona så det är tjejkväll:)

Ha de gött!
2010-03-08
 19:25:17

Busbilder

Här kommer några bilder från söndagens boxerbus:)


För ett tag sedan gick Loka under namnet den "lilla"...den tiden är förbi. Loka har vuxit i kapp och till och med förbi Soda. Loka har blivit den "stora, ljusa" i stället;)







Riktigt kul hade dom medan vi mattar och hussar stod i solen och gottade oss med kaffe och bulle:)
En riktig kanonsöndag!
2010-03-06
 22:20:14

Boxerbus i sikte

Det är så skönt att ha en hel hund igen:)
Vi har varit ute i skogen en massa och njutit av den härliga solen hela veckan och Lokas tassar och klor verkar hålla:thumbup:
Loka har inte busat med någon annan hund på väääldigt länge nu (först kennelhosta sen kloskada) men i morgon blir det ändring på det.
I morgon bär det av till Alingsås för att hälsa på Viktors päron och Soda förstås. Då blir det boxerbus på hög nivå!

Håll i hatten;) 
2010-03-02
 22:23:04

Allmänlydnad

I går fick jag svar från GMBK att vi har kommit med på allmänlydnads-kursen som jag anmälde mitt intresse till för ett par veckor sedan.
Det ska bli så roligt...och pirrig.
Jag fick fjärilar i magen när jag fick mailet för jag kan verkligen se mig själv åka som en vante efter Loka bland alla hundar och människor. Men och andra sidan är vi ju där för att lära så dom får stå ut:)
22 mars...då smäller det!